Workshops

Op aanvraag kan Jacqueline workshops geven in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en in onderbouwgroepen van basisscholen. Workshops kunnen rond een thema gegeven worden zoals ‘Het prentenboek van het jaar’ en ‘Boekstart’, of een feest zoals Sinterklaas en Kerst.

Muziekworkshop op BSO en/of Basisonderwijs: Het muziekonderwijs staat weer volop in de belangstelling. Muziek is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Jacqueline komt graag een workshop of een serie muzieklessen geven. Bij een serie muzieklessen hanteert Jacqueline een lager tarief, vraag vrijblijvend een offerte aan.

Boekstart: Veel bibliotheken in Nederland doen mee aan ‘Boekstart’, vaak wordt aan Boekstart een bijeenkomst voor ouders gekoppeld. Jacqueline heeft een interactieve workshop ontwikkeld voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden (samen met een ouder) passend bij Boekstart. In de workshop gaan we zingen, dansen, bewegen op muziek en spelen op muziekinstrumenten.

De Nationale Voorleesdagen: Het prentenboek voor 2019 is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. In de workshop gaan we zingen, dansen bewegen op muziek en spelen op muziekinstrumenten.

Praktisch: een workshop duurt ongeveer 40 minuten. Een workshop kan worden gegeven aan groepen kinderen samen met ouders (b.v. in bibliotheken) of aan groepen kinderen met groepsleiders/leerkrachten. (b.v. in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en onderbouwgroepen basisscholen) De workshops kunnen in de hele provincie Utrecht gegeven worden.

Kosten:

één workshop per dagdeel: €85,-

twee workshops op één dagdeel €135,-

drie workshops op één dagdeel €165,-

reiskosten: €0,19 per kilometer. (evt. parkeerkosten)

Reacties op de workshop ‘We hebben er een geitje bij’:

Reactie van kinderdagverblijf Spetter in Amersfoort: We hebben erg van genoten van de workshop en vonden dat je een leuk aanbod had, met veel diversiteit. We hebben ook enorm genoten van de reacties van de kinderen, hoe ze geboeid waren door alles wat je voorbij liet komen en waaraan ze mee konden doen. Leuk om het bekroonde boek zo vertaald te zien in alle visuele materialen en in liedjes en instrumenten.  Elk jaar geven we aandacht aan de nationale voorleesdagen, we  kijken elke keer wat het budget is en wat de mogelijkheden zijn, dus wellicht tot een volgende keer!!!

Hartelijke groeten, het team van Spetter.

Reactie van Basisschool De Burcht in Veenendaal: Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen van collega’s! De enige recensie die ik heb van een leerling is toevallig die van mijn dochter en die vond het ook geweldig. Hartelijk dank weer voor het verzorgen van leuke lessen bij de kleuters en wat ons betreft zien we elkaar weer volgend jaar!

Met vriendelijke groet, Yvonne.